NEKRETNINE   VOZILA   NEKRETNINE   VOZILA

NEKRETNINE

Nekretnine (engl. immovables, njem. Immobilien, lat. res immobiles) su stvari koje ne mogu mijenjati položaj u prostoru a da im se pri tome ne uništi bit ili ne promijeni dosadašnja struktura. Pojam nekretnine u pravu se često proširuje i na one stvari koje su po svojoj prirodi pokretnine. Stoga u pravu kod pitanja je li neka stvar nekretnina nije dovoljan samo kriterij prirodne kvalitete, nego se uvodi još i kriterij pertinencije i kriterij posebnih ciljeva.

Po kriteriju prirodne kvalitete nekretnine su u prvom redu zemljišta. No osim zemljišta, nekretninom se smatra i sve ono što je sa zemljištem trajno povezano bilo mehanički bilo organski. Prema tome, nekretninama se smatraju zgrade koje su građene s namjerom da tu trajno ostanu.

U istu kategoriju idu bunari, bazeni, podrumi itd. Osim toga, nekretninom se smatra i sve ono što je u zgradu trajno ugrađeno – npr. električne i vodovodne instalacije, instalacije za centralno ili etažno grijanje, rolete na prozorima. Nisu, prema tome, nekretnine – različite barake, izložbeni paviljoni, novinski kiosci, sagovi na stubištima itd.

Nekretninom se smatraju i npr. drveće, trava – ono što je sa zemljištem trajno organski vezano. I sami plodovi dok se ne odvoje od matice smatraju se nekretninama. Po kriteriju pertinencije nekretninom se smatra i ona pokretna stvar koja služi gospodarskim svrhama nekretnine. Tako se npr. traktor, plug, kola i dr. jednog poljoprivrednog dobra smatraju nekretninama kao i samo dobro.

Po kriteriju posebnih ciljeva smatra se neka pokretna stvar nekretninom zato što je propis tako odredio. Tako su se u našem pravu pomorski brodovi, uključujući i one u gradnji, smatrali nekretninama. Danas su pomorski brodovi, uključujući i one u gradnji, pokretne stvari. Isto vrijedi i za zrakoplove i zrakoplove u gradnji. Iako pokretnine, pravni režim za brodove i zrakoplove (upisivanje u registre nalik zemljišnim knjigama i stvarnih prava na njima) vrlo je sličan onome za nepokretne stvari.

Važnost diobe stvari na pokretne i nepokretne stvari vidi se npr. u različitim pravnim režimima u pogledu stjecanja vlasništva i ostalih stvarnih prava, zatim u činjenici da se nekretnine i stvarna prava na njima upisuju u gruntovnicu, a pokretnine ne. O razlici između pokretnih i nepokretnih stvari vodi se računa i u građanskom sudskom postupku te u ovršnom postupku.

U okviru za komentare oglašivači mogu besplatno ostaviti svoj mali oglas.

Broj komentara: 20:

 1. Prodajem atraktivno poljoprivredno zemljiste, udaljeno 2 km od Vodica. Jedna parcela 12080 m2 a druga cca 1000 m2. Na parceli od 12080 m2 ima 70 maslina, stara bunja,( skloniste za pastire). Teren je ravan i kvadratnog je oblika. Udaljen jer 80 metara od magistralne ceste, prostor je odlican za kamione i automobile. Svi vlasnicki papiri uredni, vlasnicki list 1/1, uknjizeno na katastru u vodicama, pod broj: 9371 zemljisnog uknjiska. Dozvoljena gradnja do 200 m2 stambenog prostora. Zemljiste se nalazi na podnozju svetista "Okit". Drugo zemljiste od cca 1000 m2 sa 12 maslina nalazi se na istoj lokaciji preko puta. teren je takoder ravan
  tel:+385989179159

  OdgovoriIzbriši
 2. Iznajmljuje se prizemlje samostojeće kuće u vrtu(260 m2),dva ulaza,dupla garaža,parking,povoljna lokacija(25o m od tramvaja,uz autob.stanicu za poslovni prostor,ordinaciju,priv.klub ili restoran!Samo ozbiljne ponude na tel.o1/3704762 ili na E-mail

  OdgovoriIzbriši
 3. ivica kranjčevic
  prodajem trosoban stan u centru Siska ulica Ivana Meštrovića 22 drugi kat.Ima PVC-stolariju nove radijatore,klima povoljno.044 547 634.

  OdgovoriIzbriši
 4. Prodajem poljoprivredno zemljište na izlazu iz Cerne prema Gradištu... Površina zemljišta je 6 115 metara kvadratnih... Cijena je 8500 eura, cijenkanje moguće... javiti se na mail tinchi018@live.com ili na tel: 0989215512

  OdgovoriIzbriši
 5. Pozdrav,

  Ja sam financijer, koji surađuje s rješenje jedinstvo investicije agencija, možemo dati kredit za javnost i pojedinaca iz iznosu od $ 5000 do $ 500,000,000.00 s umjerenim kamatnu stopu od 3%, koje se nalaze u Londonu, a mi smo vrlo pouzdan i učinkovita u naše usluge suđenje će vas uvjeriti .. ako je zainteresiran molim da me kontaktirate putem e-pošte moje: richybush001@gmail.com. Očekujem Vaš odgovor uskoro.

  pogledu.
  Richard Bush.

  OdgovoriIzbriši
 6. PRODAJEM 6 DUNUMA ZEMLJE U BOSNI I HERCEGOVINI OPSTINA BREZA SELO VLAHINJE,ZEMLJISTE POGODNO ZA IZGRADNJU VIKENDICE,4 DUNUMA POD VOCEM,,CJENA VEOMA POVOLJNA,KONTAKT TELEFON U REPUBLICI SRPSKOJ 065939427 HITNOO

  OdgovoriIzbriši
 7. Treba li ti lično kredit? Da li vaša firma, kompanija ili industriji potrebna finansijska pomoć? Da li vam je potrebna financija za početak vašeg poslovanja? Da li vam je potrebna financija da proširite vaše poslovanje? Mi smo dati kredit zainteresiranim inviduals koji traže kredit s dobroj vjeri. Jeste li ozbiljno na potrebu hitnog zajma contac nas na E-mail: fasterloanservice@gmail.com
  Detalji primjene
  Vaš Full Detalji:
  Puno ime:
  Iznos kredita je potrebno:
  Kredita Trajanje:
  Broj telefona:
  Nanosi se prije?
  State:
  Mjesečni prihod:
  Zemlja:
  Vi ste poslati ovo naše kompanije E-mail adresa: fasterloanservice@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 8. Ja sam privatni kredit zajmodavac koji su sve potrebno da bude pravi vjerovniku i dati najbolje kredit za mog klijenta na vrlo zgodan rate.The kamatnu stopu od ovog kredita je 3%. Sam dati kredit za javne i privatne osobe. maksimalni iznos i dati u ovom kreditu $ 1.000.000,00 USD zašto je minimalni iznos i dati više 5000.for informacija kontaktirajte nas e-mail fasterloanservice@gmail.com
  Vaš Full Detalji:
  Puno ime: .........
  Zemlja: .............
  države: .............
  Sex: .............
  Adresa ............
  Tel: .............
  Zanimanje: ........
  Iznos Potrebna: ............
  Svrha kredita: ........
  Kredita Trajanje: ............
  Broj telefona: .........
  Kontakt e-mail: fasterloanservice@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 9. Hello Everybody,
  My name is Mrs Anita. I live in UK London and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 U.S. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Anita, that refer you to him. contact Mr.Robert,via email:(robertfinancial_loancompany@yahoo.com)Thank you

  OdgovoriIzbriši
 10. Poštovani,
  prodajem zemljište, na posebno jedinstvenom i prekrasnom, položaju, u uvlali i plaži Kremena, udaljeno cca 300 m od rive.
  Zemljište bivši vinograd, je tarasaste konfiguracije, prema šljunčanoj plaži s kristalno ćistim morem, udaljenoj od donje međe zemljišta cca 30 m.
  Pogled na Korčulu i Lastovo.
  Pristup na zemljište je direktno s asfaltirane ceste gdje prolazi struja i voda. Inaće sada zemljište nije u građevinskoj zoni, međutim s obzirom na postojeće uvjete sada je moguće postaviti mobilnu kućicu ili kamp kućicu ili više njih. Napominjem da imam sve uredne papire o vlasništvu zemljišta koje čine parcele 177/2 i 177/3, k.o.Žuljana.
  Važno je naglasiti da stvarno stanje površine na terenu, koje je usuglašeno sa susjedima je 1281 m2 a ne 975 m2 kako stoji u katastru – posjedovnom listu. Navedeno ( geodetsku snimku ) imam ovjereno od vlasnika susjedne desne parcele.
  Cijena zemljišta je 45.000 EUR – a. Smatram da je kupnja zemljišta sigurno dobro uložen novac.

  S poštovanjem
  Zoran Paladin
  Zagreb, Letovanička 28,
  Tel: 6131 041
  Mob: 091 518 7186

  OdgovoriIzbriši
 11. Zoran Paladin12/7/15 11:13

  Ako kupujete stan ili kuću povjerite sudskom vještaku provjeru netto korisnih površina na osnovu kojih se izračunava kupoprodajna cijena, kao i provjeru kvalitete izvedbe.
  Zoran Paladin dipl.ing.građ.
  Stalni sudski vještak za graditeljstvo
  i procjenu nekretnina
  Zagreb, Letovanička 28,
  Tel: 6131 041
  Mob: 091 518 7186

  OdgovoriIzbriši
 12. Pozdrav,
  Zajam ponuda ovdje, jeste li zainteresirani? prijavite se sada: (kredit.offer10@gmail.com)
  Jeste li bili odbijen od strane svoje banke? Imate li lošu kreditnu karticu?
  Imate li neplacenih racuna? Jeste li u dugovima?
  Trebate li pokrenuti posao? ako ste
  zainteresiran za kredit,
  Trebate kredit? Imamo 3% kredita kamatna stopa za vas,
  I raspon kredit od 1,000.00 eura do 3.000.000,00 eura.

  Kontakt g. Camila James putem e-maila: kredit.offer10@gmail.com ili nazovite: +2348078467513


  Informacije Need su:
  1. Puno ime: .........
  2. Kontakt adresa: ......
  3. Država / Grad: ...........
  4. Zemlja: .........
  5. Iznos potreban: ..............
  6. Trajanje kredita: ..........
  7. Ne Telefon: ..........
  8. Mjesecna primanja: ...........

  Najbolji Regard,

  e-maila: kredit.offer10@gmail.com
  G. Camila James
  MD / CEO

  OdgovoriIzbriši
 13. Zdravo...
      želiš investirati ili bankrot na svoj posao, vaša banka vas je odbio, ... treba novac kako bi se završiti svoj projekt misije, kuću i osnovati obitelj,? vi imate loše kreditne kartice i treba novu? morati platiti dug off ...? požurite sada nam se obratite @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT @ YAHOO.COM, dobili svoj kredit approved.we ponude kredita po najnižim cijenama od $ 1.000 do $ 10,000000 na cijelom globalnom gospodarstvu ... mnogi koji je došao preko naše usluge, temeljnog iskaza i život je transformiran na dobro .... možete nas kontaktirati @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT@YAHOO.COM početi ulagati za svoju sutra, danas.
     Pozdrav..
     Clark Williams

  OdgovoriIzbriši
 14. Rješenje Rješavanje svih tih financijskih problema. Želite li dobiti kredit za provedbu svojih projekata, želite imati koristi od dobre volje, želite dobiti kredit za napredak svog studija, želite novi automobil, opremanje sa aparatima nude vam novi dom, želite dobiti kredit za resourde svoje probleme.

  Nažalost, dogada se da ste nezaposleni, student ili ucenik, jedan koji ce vam poslužiti nizvodno, da ste nezaposleni ili zaglavi u banci ili ne biti zabranjeno incident banka za neovisno od svoje volje, dakle nema financijska institucija prihvaca da vas kredit.

  Medutim, morate financirati projekt svojih snova i želi vam
  srca ili cete slaviti više brige; to ne bi trebalo staviti
  Iskoristite problem. Kontakt: Mail: manetti.oscar@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 15. Anonimno2/1/17 16:29

  ponuda kredita za 2017 !!!
  nude kredite između posebice ozbiljna i brza u 48 sati
  Imam kapital koji će se koristiti za dodjelu kratkoročne i dugoročne pojedinačne kredite u rasponu od 5.000 € do 1.000.000 € u bilo ozbiljna osoba koja želi kredit. 3% kamata godišnje prema posudio svotu, jer se posebno ne želim da krše lihvarenja zakon. Možete platiti više od 3 do 25 godina maksimum prema posudio iznos. to je do vas da mjesečne uplate.
  Tražim samo priznanje vlastoručnog potvrđene duga i premalo potrebnih dokumenata.
  Ti si zapeo zabranjuje banku i nemate korist banke ili bolje imati projekt i potrebu financiranja, loše kreditne ili je potrebna novca za platiti račune, novac uložiti na posao.
  Dakle, ako trebate kredit, ne ustručavajte se kontaktirati me za više informacija o mojim uvjetima.
  Molimo vas da me kontaktirate izravno putem e-pošte: sebastianoutano66@gmail.com

  PS: ne ozbiljni ljudi suzdrže

  srdačno

  OdgovoriIzbriši
 16. Ahoj,

  Úvěr nabídka zde máte zájem? se teď ..
  Už jste byla odmítnuta vaší banky? Máte špatnou úvěrovou kartu?
  Máte nezaplacené účty? Jste v dluzích?
  Potřebujete založit firmu?
  Potřebujete úvěr?

  Máme 3% úrok úroková sazba pro vás,
  A rozsah úvěru od $ 500,00 USD na $ 50,000,000.00 USD.

  Kontakt Pan Camila James Via e-mail: livingfountain.credit@yahoo.com

  Informace o Potřeba jsou:
  1. Celé jméno: .........
  2. Kontaktní adresa: ......
  3. Stát / Město: ...........
  4. Země: .........
  5. Částka potřebná: ..............
  6. Doba trvání úvěru: ..........
  7. Phone No: ..........
  8. Měsíční Příjem: ...........

       S pozdravem,

     Pan Clark Williams
           MD / CEO

  OdgovoriIzbriši
 17. Pozajmice za pravna i fizicka lica. Pozajmice do 500.000 euro. cottagefinancials@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 18. Ona nudi kredite između pojedinaca

  Trebate kredit, a vi ste bore da prevladaju

  Briga da molimo kontaktirajte mene i pozvao me zbroj

  Želite li posuditi i pojam kredita.

  Kontaktirajte me putem e-maila: fabricealonso0000@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 19. Ona nudi kredite između pojedinaca

  Trebate kredit, a vi ste bore da prevladaju

  Briga da molimo kontaktirajte mene i pozvao me zbroj

  Želite li posuditi i pojam kredita.

  Kontaktirajte me putem e-maila: fabricealonso0000@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 20. Zdravo svima,

  Dobrodošli u firmu Maria Harry Loan Firm INC, cijenimo dobre komentare koji su se kretali po internetu o našim dobrim radovima i zahvaljujemo svima koji su uzeli kredit od naše firme. Sada idemo na ono što najbolje radimo. Da li vam treba hitan kredit? Kredit koji će verovatno proširiti ili započeti sopstveni biznis? Sa kamatnom stopom od 2% koja odgovara svakom kupcu i uživate u našim uslugama. Sada nas kontaktirajte preko:


  Email: mariaharryloanfirm@gmail.com

  Facebook stranica: https://web.facebook.com/Maria-Harry-Loan-Firm-419087971809301/?ref=aymt_homepage_panel

  Google Hangout: Maria Harry

  Čekamo odgovor od vas. Hvala i imam predivan dan.

  OdgovoriIzbriši

 
Upišite ovdje svoj besplatni mali oglas i ne zaboravite ostaviti broj telefona ili e-mail adresu!